paraveterinair

Mijn naam is Rowanne van Rijn, geboren en getogen in het mooie Oosterbeek. Ik ben opgegroeid met honden, hamsters, cavia’s, ratten, vissen, parkieten en paarden en dus van jongs af aan met dieren bezig. Mijn ouders waren eerst bang dat ik na verloop van tijd niet meer naar de dieren om zou kijken, maar dat is gelukkig nooit gebeurd. In mijn jeugd werd ik in de buurt vaak gevraagd om de (huis)dieren bij mensen thuis te verzorgen tijdens vakanties. Gelukkiger kon men mij niet maken in de vakanties.

Toch besloot ik na mijn middelbare schooltijd de opleiding te volgen tot sociaal-pedagogisch medewerker en de dieren vooral als hobby te houden. Na een stage in mijn 3e studiejaar op een zorgboerderij ondervond ik dat het werken met dieren toch meer kriebelde dan ik eerder dacht.

Ik ronde mijn studie af en vertrok een aantal maanden naar Fuerteventura om met zwerfhonden te werken. Eenmaal teruggekomen van het heerlijke eiland besloot ik aan de studie Dier en Gedrag te beginnen.  In mijn eerste studiejaar kreeg ik na mijn stage in een dierenasiel een baan aangeboden, waarna ik daar een aantal jaar met veel plezier heb gewerkt.

In 2012 ben ik verhuisd naar het bosrijke Arnhem-noord met mijn vriend Roy en onze 2 honden en 3 half-langharige katten. Alle drie de katers en onze hond Marley komen uit het asiel. Onze Marley is een 50 kilogram wegende kruising (vermoedelijk een dogachtige ouder). Fyah is de enige dame in ons dierengezelschap, zij is een kruising Mechelse herder met Hollandse herder. Ook mijn liefde voor paarden is blijven hangen en sinds een aantal jaar rij ik twee keer in de week op Saartje, een leuke haflinger die bij een stal in Renkum staat.

De dierenartsenpraktijk heeft altijd een flinke aantrekkingskracht op mij gehad. Ik keek uit naar de dag dat mijn hond weer geënt moest worden, waardoor ik een kijkje kon nemen in de spreekkamer van de dierenarts. Het kwartier ging mij altijd veel te snel voorbij en dan baalde ik dat ik weer een jaar moest wachten tot de volgende enting.

In 2014 besloot ik de opleiding voor paraveterinair/dierenartsassistent te volgen: dichterbij een dierenartsenpraktijk kon ik niet komen.

Tijdens mijn stageperiode  in 2015 ben ik gevraagd of ik in dienst wilde komen. Natuurlijk heb ik dit aanbod aangenomen en sinds februari 2016 ben in dienst bij Mijn Dierenarts Oosterbeek.

 

U kunt mij voornamelijk verwachten achter de balie waar ik de telefoon beantwoord, advies geef en medicatie klaar zet. Natuurlijk zet ook ik een heerlijk kopje koffie voor u klaar.