paraveterinair

Mijn naam is Esther de Groot, sinds 2006 ben ik met veel plezier werkzaam bij Veterinair Verwijscentrum de Pietersberg en nu bij Mijn Dierenarts Oosterbeek. Ik ben opgegroeid in Maarssen en toen de tijd aanbrak dat ik op mezelf ging wonen heb ik letterlijk de kaart van Nederland erbij gepakt om te kijken waar het het groenst was. Ik wilde heel graag een hond en waar kun je dan beter wonen dan in Oosterbeek!
Nadat ik in een hele andere sector werkzaam was, volgde ik mijn hart en ben ik de opleiding ‘paraveterinair’ gaan volgen in Barneveld. Op de praktijk ben ik ‘allround’ inzetbaar. U zult mij aan de telefoon krijgen en in de wachtkamer tegenkomen, maar ook ‘achter de schermen’ heb ik mijn werkzaamheden en zorg ik voor de voorbereidingen van de operaties en begeleid ik eigenaren met hun pup of kitten in het assistentenspreekuur. Op het moment ben ik bezig mij te verdiepen in het gedrag van katten. Ik merk dat daar veel vragen over zijn, en ik hoop u daar in de toekomst mee te kunnen helpen.
Mijn werk is erg afwisselend er kan van alles gebeuren! De ene dag wordt er een kat binnengebracht die is gevonden, gelukkig is hij gechipt en is de eigenaar weer snel te achterhalen. Geweldig om dan de hereniging te zien. De andere dag wordt er een zieke labrador pup binnengebracht, hij heeft houtlijm gegeten. Urenlang heeft de dierenarts geopereerd om de lijm, die inmiddels helemaal was uit gaan zetten, uit de maag te halen. Resultaat: na wat dagen herstel, weer een vrolijk kwispelende hond. Geweldig toch?