dierenarts

Ik ben Sanneke Diederik. Ik heb diergeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht nadat ik in eerste instantie 2x was uitgeloot. Na de eerste keer heb ik in Frankrijk gewoond om Frans te leren en om te skiën en na de tweede keer heb ik een jaar economie aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Nu werk ik alweer meer dan 10 jaar als dierenarts.

Ik ben getrouwd met Arjen Diederik en we hebben 2 jonge kinderen, Bas en Noor. Wij komen uit Haarlem, maar hebben inmiddels onze draai in Arnhem gevonden! De werking van het lichaam intrigeert me. Ik vind het heel bijzonder hoe alles zo op elkaar is afgestemd dat het geheel optimaal kan functioneren. Dit is bij mensen zo, en bij dieren. Huisdieren zijn er om ons leven te verrijken, om ons gezelschap en plezier te geven. Zij zijn er voor ons en ik vind het belangrijk om er ook voor hen te zijn. Door ze gezond of zo gezond mogelijk een goed leven te laten leiden. Ik wil de eigenaar en het dier hier zo goed mogelijk bij helpen en begeleiden. Of het nu gaat om de jaarlijkse controle en vaccinatie, om een operatie of om het instellen van de medicatie van een patiënt met een lastig internistisch probleem.

Ik vind de dankbaarheid die mensen soms hebben voor ons werk heel bijzonder. Ik moest een keer ‘s nachts voor een kritieke patiënt op de praktijk blijven. ‘s Ochtends vond ik een tasje met verse croissantjes aan de deurklink. Dit is helemaal niet nodig maar tovert bij het schrijven van dit stukje weer een glimlach op mijn gezicht. Ik heb een paar keer meegemaakt dat het geslacht van een kat of een konijn anders was dan de mensen dachten. Gelukkig vond geen van hen het erg en werd er luid gelachen of met grote verbazing gekeken. Het is helemaal apart als de kater dan al Minoes heet, of de poes Boris. Wij hebben zelf 2 katten, Daan en Siep. Als we thuiskomen staan de katten meestal direct en anders snel voor de deur om naar binnen of naar buiten te gaan, en daarna laten ze duidelijk merken blij te zijn dat er iemand thuis is. Ik vind dat huisdieren niet voor niets gezelschapsdieren genoemd worden. Ze zijn er om je gezelschap te houden en vragen om aandacht, en geven dat in de meeste gevallen ook met volle overgave terug. Je kunt vaak tegen ze aan kletsen terwijl ze geduldig blijven zitten. De diversiteit houdt het werk boeiend. De spreekuren, aanvullende onderzoeken, operaties, tandheelkundige ingrepen en laparoscopische sterilisaties maken dat elke dag anders verloopt. Voorkeur heb ik voor opereren en geneeskunde van de kat, maar ik zou de rest niet willen missen! Ik hoop u graag te zien in onze praktijk.