paraveterinair

Mijn naam is Areen Eeuwes, samen met mijn man Robert woon ik in Beek gemeente Montferland. Ik ben geboren in 1979. Van jongs af aan ben ik te vinden met dieren om mij heen. Zo was het al gauw duidelijk dat na mijn mavo diploma ik graag een opleiding met dieren wilde gaan volgen.

Een echte studiebol was ik niet, dus het vak paraveterinair (dierenartsassistente) leek geknipt voor mij. Ik volgde mijn opleiding aan de Groen van Prinsterer college, gevolgd door een vervolgopleiding aan het Groenhorst college en slaagde ruim voor mijn diploma paraveterinair. Tijdens de opleiding werkte ik in een praktijk in Elst en na mijn opleiding wilde ik graag mijn horizon verbreden, een aantal waarnemingen als assistente volgde in Bennekom, Lichtenvoorde en in Oosterbeek. Op 10 april 2000 ben ik vaste dienst gekomen voor Dkl. Pietersberg. Inmiddels werk ik al tijden met veel plezier in Oosterbeek. Met steeds weer wisselende functies geniet ik iedere dag nog van mijn beroep. In de loop van de jaren ben ik mij bezig gaan houden met honden training en gedrag.

Naast veel paraveterinaire nascholingen heb ik veel opleidingen over honden gedrag gevolgd en ben ik jaren terug naast mijn baan als assistente een eigen hondenschool gestart. Ook draag ik een belangrijke steen bij in de opleiding van aankomende paraveterinaire bij de Helicon opleiding in Nijmegen. Robert en ik hebben geen kinderen maar wel een hond en een kat. Onze Matz is een Mechelse herder en onze kat Rooney is een Siamees. Ik ben een honden en kattenmens, samen met Matz vindt ik het heerlijk om door het bos of langs het water te struinen. Heerlijk uit waaien en dan thuis worden we begroet door Rooney onze kat. Wachtend in de vensterbank tot we terugkomen. Eerst wordt Matz besnuffeld en dan strijkt Rooney heerlijk op schoot neer en zet zijn motor aan. Wat een geluk.

Iedere dag is anders op de praktijk een van de mooiste dingen op de praktijk is het verhaal over onze Rooney. Rooney is op ons pad gekomen omdat er wat problemen met hem waren. Hij plaste bij zijn vorige baas in huis ondanks meerdere kattenbakken bleef het probleem bestaan. De eigenaar wist niet meer wat te doen en wilde Rooney in laten slapen. Drs. Van Dijk heeft toen voorgesteld om afstand te doen van Rooney en daar kwam Esther met Rooney aan, ik nam hem van haar over en zijn pootjes klemde zich zacht om mijn schouder. Lyanne en ik hadden gelijk met hem te doen. Een mooi hok richtten we samen voor hem in en voor sluitings tijd wist ik het al….. Rooney ging met mij mee.

We hebben veel overleg met katten gedragstherapeut Maggie Ruitenberg gehad en Rooney woont nu al 2 jaar zonder problemen bij ons. En …. Robert en ik zouden hem voor geen goud willen missen!